Till Helsingfors på en liten kryssning

Till Helsingfors på en liten kryssning

tumblr_inline_mg3xi5xaND1qid2nw
Hej mina sötisar!  Vilket vackert väder vi har nu! Vi har 30 grader här i Östergötland! Jag lyckades pricka in rätt semestervecka denna gång också! Det var helt perfekt för en kryssning till Helsingfors med familjen, vi kom hem för två dagar sedan!  Vi åt god mat och gott fika på detta ställe på första bilden här nedan. Ser ut som ett palats! Fikat var underbart, jag tog tyvärr inte kort på det.

Helsingfors är en fin storstad. Det finns mycket shopping för den som gillar! Lyxiga butiker, lite dyrt men något litet kunde man ändå unna sig. Vi var inne i Muminbutiken, en liten magnet på Snusmumriken fick följa med mig hem. Jag känner mig fortfarande lite hindrad att köpa på mig massor av saker när jag ännu inte har flyttat. Jag får ju ändå bara packa ner dem! MEn det blev lite smått och gott! tumblr_inline_mm2wgtL7gD1qz4rgp (1)

Vi var även inne i Ittala affären. Där fanns det mycket fint och man fick mycket inspiration!

När vi var påväg in till stan från hamnen så fick vi förbi en kyrka/katedral som var väldigt fin, så stor! Det var väldigt många turister som stod och tog kort. Vi också! Den stod som på ett berg så vi vandrade upp och gick in i kyrkan, ni får titta på bilden längst ner! Så fint!

Efter många dagar med långa promenader var det lite skönt att komma hem. Helgen innan var jag och mina kompisar iväg till Liseberg! Så det har inte varit mycket vila för fötterna hihi, men jag har haft väldigt roligt! Nu ser jag fram emot dessa soliga dagar på min semester. Idag blir det en tur in till Linköping där den årliga matmarknaden har dragit igång, sedan blir det grillning med vänner imorgon. Massor av roligt att se fram emot danceing

_DSC3530 _DSC3535 _DSC3547 _DSC3556 _DSC3571 _DSC3584_DSC3567 _DSC3574

Jag svarar så ofta jag kan :)