Pannacotta med vitchoklad och mandarin

Pannacotta med vitchoklad och mandarin

Jag har fått i uppdrag att göra desserten på julafton några jular i rad nu! I år blev det pannacotta med vitchoklad och mandaringelé. Jag vill att desserten ska se fin ut, det är nästan det viktigaste! Det ska se juligt och fint ut, men såklart även smaka bra! Att ge sig på gelatin var inte så jättesvårt, jag använde gelatin för cirka fyra år sedan och då gick det inte lika bra…

Men detta var en väldigt frisk dessert. Dock kunde de ha varit lite mindre i storlek tumblr_inline_mmrkk2H3hm1qz4rgp
Väldigt gott efter all julmat!

Receptet:

Ni kan googla på pannacotta, det finns många recept på nätet, jag kommer inte ihåg exakt vilket jag använde, men ett vanligt pannacotta recept som jag sedan hyvlade ner två stycken bitar av vit choklad i. Gelén gjorde jag på mandarinsaft. Sedan toppade jag med passionsfrukt och physalis.
Pannacottan var tvungen att stelna helt först, innan man kunde hälla på mandarinsaften, som också var tvungen att stelna. Så tog tog några timmar! Gör dem kvällen innan eller tidigt på julaftonsmorgon! Så att de hinner stelna helt! kekagott

_DSC0998 _DSC1001

Jag svarar så ofta jag kan :)