Ditt eller någon annans hjärta

Ditt eller någon annans hjärta

blom4Om du hade en vän, eller skulle se någon som inte andas som inte har någon puls, vad skulle du göra? Har man inte ofta tänkt på det några gånger?
Nu när jag arbetar inom vården får man upp ögonen lite mer för dessa saker, än vad jag fick förut. Jag känner att jag har valt rätt nu när jag ska arbeta som medicinsk sekreterare! Kärt barn har många namn; läkarsekreterare eller vårdadministratör..

Har ni sett hjärtstartare på stan eller i allmänna utrymmen? De borde faktiskt finnas på fler ställen, de är lika viktiga som en brandsläckare. Dock så finns de inte på så många platser än. Därför skriver jag om det här! För det tror jag inte att många gör.

Hjärtstartare är den apparat som används vid ett hjärtstopp och som ger en elektrisk strömstöt. En strömstöt genom hjärtat kan få hjärtats eget elektriska signalsystem att börja fungera igen. Hjärtat hoppar igång och börjar slå.

Alla får använda en hjärtstartare och det finns ingen lag som kräver att du ska ha utbildning för att använda den. Du kan rädda livet på andra människor!

  • Vid hjärtstopp, larma 112 och starta hjärt-lungräddning, HLR.
  • Hämta hjärtstartaren om den finns nära.
  • Sätt på hjärtstartaren samtidigt som annan person gör HLR.
  • Följ hjärtstartarens instruktioner.
  • Rör inte den drabbade personen när strömstöt ges.
  • Fortsätt direkt med HLR av god kvalitet.
  • Fortsätt följa hjärtstartarens instruktioner.

Jag svarar så ofta jag kan :)